Natteravne besøgte Nordisk Natteravne Dag i Oslo

Natteravne besøgte Nordisk Natteravne Dag i Oslo

12-09-2014

"Hvad sker der når man sætter 8 Natteravne, sammen med et par repræsentanter fra Natteravnenes Landssekretariat, der ikke kender hinanden i forvejen, på Oslobåden? - Præcis det samme, som når vi er ude at gå ture: Vi var åbne, imødekommende og glade. Vi lærte hurtigt hinanden at kende, lavede sjov og sørgede for god stemning ombord. Vi nåede at blive så sammentømrede, at vores norske venner var overbeviste om, at vi havde kendt hinanden længe... Sådan beskriver Maiken Blok, Natteravn i Rødovre, sin oplevelse efter turen til Oslo, hvor hun var en af de heldige vindere der var afsted til Nordisk Natteravne Dag.

I Oslo deltog de danske Natteravne i nordmændenes udgave af Nordisk Natteravne Dag med deltagere fra det meste af Norge. Nordmændene sørgede for afhentning i havnen og indkvartering på det hotel, hvor de også har deres base.

"Om eftermiddagen var vi med på deres stand i Karl Johans gate, hvor vi var med til at uddele foldere og fortælle om Natteravnenes arbejde. Det vrimlede med Natteravne i Oslos gader, hvor både lokale nordmænd og turister tog godt imod os alle," fortæller en smilende Maiken.

Om aftenen blev de danske Natteravne inviteret med på ture rundt i Oslo, hvor de gik i de karakteristiske gule jakker med bolsjer i lommen, og normændene i deres gule veste.

"Det var spændende at se, at der er stor forskel på hvordan, man er Natteravn i Danmark og Norge. Hvor vi i Danmark har turplanlægning og planlægger flere uger i forvejen, bliver der i Oslo annonceret datoer, hvor Ravnene kan møde op og tilmelde sig inden start kl. 22.

Vi gik først et par timer, hvorefter vi havde en pause med natmad, hvor vi fortalte om vi havde oplevet noget specielt. En af grupperne, hvor vores Ravn Martin var med, hjalp en ung pige, som var faldet og havde slået sit ansigt slemt.

Efter lidt mad og opfølgning, gik et par grupper endnu en tur rundt i byens gader. De norske Ravne går og observerer, får mange kilometer i benene og har ikke den samme kontakt med de unge, som vi har i Danmark. Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, hvis de får mulighed for at komme med på ture i Danmark.

"Jeg vil gerne takke Natteravnenes Landssekretariat for muligheden for at komme med på denne tur. Det har været spændende at udveksle erfaringer både med de danske og norske Natteravne. Jeg har lært meget i løbet af weekenden, som jeg vil tage med tilbage til min egen bestyrelse. Tak til jer alle for en dejlig og uforglemmelig tur!" slutter Maiken.